Bytte e-post adresse fra Telenor online.no


Telenor begynner nå å ta betalt for e-post på online.no.
Her får du noen råd dersom du ønsker å bytte ut Telenor med alternative løsninger.

Trenger du bistand kan du kontakt oss på chat/direktemelding nederst til høyre, eller sende en e-post til support@nettsoft.no.

Tips!

Etter at du har laget ny adresse, kan du i en periode sette opp en automatisk videresending av e-post fra online til den nye adressen, slik at du har litt tid på å endre eller informere om ny adresse til dine forbindelser. Du kan også legge inn en automatisk svarmelding om at du har fått ny e-post adresse. Dette gjøres under innstillinger på online.no.

Du kan oppdatere alt offentlig i folkeregisteret via altinn.no eller skatteetaten.no (Du må logge inn med Bank-ID).

Flytte eksisterende e-post fra online.no til ny e-post adresse

Den enkleste måten å flytte din eksisterende e-post fra online.no til ny e-post konto er å legge til både online.no og den nye kontoen din i Outlook på PC eller i Mail på MAC. Da kan du merke/flytte all e-post og mapper fra den ene kontoen til den andre. Det finnes også andre muligheter for å eksportere/importere. Ta i tilfelle kontakt med Nettsoft support.

For deg som bruker Apple enheter

Bruker du iPhone, iPad eller MAC er valget ganske enkelt da e-post allerede er inkludert i din eksisterende Apple/iCloud konto.

Slik oppretter du en e-post adresse hos Apple:

Åpne telefonen/nettbrettet, gå til innstillinger, trykk navnet ditt, velg iCloud og deretter «Mail i iCloud. Da får du mulighet til å opprette en egen e-post adresse på @icloud.com.

  • E-posten er tilgjengelig både på web/icloud.com, iPhone og iPad samt i Outlook på PC/MAC (App passord må konfigureres i din AppleID for bruk på PC)
  • Godt spam/søppelpost filter er inkludert
  • Full integrasjon med iCloud kontakter, kalender, påminnelser mv.
  • Lagringsplass for e-post følger ditt lagringsabonnement i iCloud
  • Dersom du har et eget domenenavn (Eks.: @dittnavn.no) kan du også bruke dette som iCloud e-post adresse (krever iCloud+ abonnement).

For deg som bruker Android enheter (Samsung etc)

Bruker du enheter med Google/Android kan en Gmail.com adresse allerede blitt etablert i forbindelse med at du satt opp telefonen din. Men det er kanskje ikke den mest optimale løsningen, ettersom Gmail ikke har noen standard eller oppgraderbart spamfilter, er det større mulighet for å motta mye spam/søppel på denne e-post kontoen.

Gmail har heller ingen gratis eller god løsning for deg som ønsker å kombinere e-post, kontakter og kalendre i Outlook på PC eller MAC. Et bedre alternativ, som også kan løse flere databehov vil være å benytte en Outlook.com adresse fra Microsoft. Se under.

Du kan opprette en privat gmail.com adresse her: https://accounts.google.com/signup   

Microsoft Outlook (og Office365)

Microsoft den største leverandøren innen e-post, forretningsverktøy- og tjenester, og tilbyr de enkleste og tryggeste løsningen til både private og bedrifter.

Microsoft sin e-post løsninger kan benyttes på alle typer enheter, så det spiller ingen rolle om du benytter Apple, MAC, Android eller Windows.

For privatpersoner tilbyr Microsoft gratis e-post og Office-programvare (Word, Excel osv) online på Outlook.com. Gratisversjonen har et enkelt spam-filter, så vi anbefaler at du oppgraderer til Premium for reklamefri, «renere» e-post, og mer lagringsplass.  Du har også mulighet til å abonnere på Office-pakken for deg og/eller din familie. Da følger det med 1000GB online lagringsplass til filer og bilder, så det er en fin pakkeløsning med flere nyttige tjenester.

Du kan opprette en privat Outlook.com adresse her: https://account.microsoft.com

Outlook.com kan ikke benyttes med eget domenenavn. Da kreves en Microsoft/Office365 konto, men her er det mulighet til å bestille kun e-post konto, og koster fra ca kr 18,-/mnd. Ta kontakt med oss om du ønsker e-post på eget domenenavn.


Nettsoft er sertifisert Microsoft Service Provider (CSP), og tilbyr alt i fra salg og administrasjon av Microsoft lisenser til tilpasninger, support, sikkerhet og backup.

Ta kontakt med oss dersom du ønsker profesjonell veiledning og løsninger for e-post, forretningsprogramvare, kommunikasjonsløsninger og utstyr.