Nettsoft VPS

Nettsoft VPS


Nettsoft VPS er navnet på vår spesialutviklede leide servertjeneste beregnet for de som ønsker en enkel og driftssikker løsning for administrasjon av adgangskontrollsystemer på ulike lokasjoner.

Programvaren for adgangskontrollsystemet installeres på Nettsoft VPS (serveren), som kommuniserer med adgangskontrollens lokale dørkontrollere- og/eller kortkoderenheter via en spesialtilpasset mobil 4G ruter.

Med Nettsoft VPS trenger du ikke å forholde deg til IKT-tekniske utfordringer, og du vil ikke trenge hverken lokal Internettlinje eller å investere i dedikert datautstyr. Ved at Nettsoft VPS er en dedikert løsning for adgangskontrollen, adskilt fra annet nettverk, vil du kunne unngå fremtidige problemer og feilsøking i et lokalt nettverk hvor mange annet utstyr, brukere og leverandører er involvert.

Enklere administrasjon

Du (og eventuelt din leverandør) vil få sikker tilgang til administrasjon av adgangskontrollsystemet på Nettsoft VPS fra hvor som helst via Internettforbindelsen. Avhengig av programvaren kan dette være en webside du åpner i din nettleser, eller et Windows program du fjernstyrer via Remote Desktop (standard RDP).

VPS-tjenesten består sammenfattet av:

  1. En leid (hosted) Windows Server 2016 hvor du kan installere programvare for å administrere ditt adgangskontrollsystem.
  2. En eller flere mobile ruter(e) som utplasseres på lokasjon hvor du har utstyret som skal administreres.

Den mobile ruteren kan plasseres hvor som helst hvor det er mobildekning. Ved eventuelt dårlig dekning kan det leveres datakabler opp til 150m, fiberløsninger, eksterne 4G antenner og/eller alternativ mobiloperatør.

Dersom man ikke kan eller ønsker å bruke vår mobil 4G ruter, kan Nettsoft VPS under visse forutsetninger kobles mot lokal Internettlinje og brannmur. Men levert med vår dedikerte mobile ruter blir løsningen mer forutsigbar ved at den ikke blir påvirket av eventuelle fremtidige endringer i lokalt nettverk eller Internettlinje. Det mobile mobilabonnementet som følger med ruteren, er i de fleste tilfeller rimeligere enn dedikerte Internettlinjer.

For ekstra lag av sikkerhet må du benytte en kryptert VPN-tilkobling for å få tilgang til Nettsoft VPS og programvaren. Som standard benyttes Windows «SSTP» (innebygget i PC-er), og/eller mot tillegg «L2TP» for MAC/iOS.

Ta kontakt for informasjon og tilbud.