Nettsoft VPS

Nettsoft VPS


Nettsoft VPS er vår skybasert tjeneste beregnet for de som har behov for en enkel og driftssikker plattform for kommunikasjon og fjerndrift av ulike styringssystemer, herunder adgangskontrollanlegg

  • VPS = Virtuell Server Plattform

Slike systemer kan omfatte utstyr og løsninger som kan tilkobles et datanettverk, blant annet adgangskontrollsystemer, sensorikk (miljø), el.- og vannstyring, maskinstyring mv.

Med vår tjeneste får du tilgang til alt du trenger for å kommunisere med dine systemer og enheter hvor som helst via et eget lukket mobilt nettverk, tilgjengelig for administrasjon på  servere i vårt datasenter via vanlig Internettforbindelse fra hvor som helst.  

Formålet med tjenesten er at du ikke skal trenge å investere i data- og kommunikasjonsutstyr, og du skal slippe å forholde deg til IKT-tekniske utfordringer som Internettlinjer, brannmurinnstillinger, kabling, feilsøking og endringer.

Tjenesten består av to hovedelementer:

  1. Virtuell Privat Server (VPS) hvor du kan installere og administrere din web- eller Windows baserte systemprogramvare. Windows 2016 serveren inkluderer SSL sikkerhetssertifikat, VPN og backup. Serveren kan tilpasses behov.

  2. Industristandard og overvåket 4G mobil ruter(e) inkludert mobilabonnement, som sørger for sikker kommunikasjon mellom utstyret og systemprogramvaren. Ruteren kan plasseres hvor som helst hvor det er mobildekning (eksterne antenner er tilgjengelig). Flere rutere kan kobles ett system.

Tilgang til systemadministrasjon er avhengig av serverprogramvaren og ønsket sikkerhetsnivå.  Det kan gis tilgang via vanlig nettleser og mobile enheter med SSL kryptering, og/eller med VPN (SSTP) og eksternt skrivebord (RDP). VPN for MAC/iOS (L2TP) kan leveres mot tillegg.

Eksempel på kommunikasjon med Salto Pro Access for XS4

Klikk for større bilde