Klikk og ring med mobil


Denne artikkelen gjelder for deg som bruker SmartCall med mobiltelefon.

SmartCall klikk og ring (click to call) gjør det mulig å klikke eller merke telefonnummer i hvilket som dataprogram eller nettside på din PC, og din mobiltelefon ringer nummeret for deg automatisk.

Ettersom SmartCall kommuniserer direkte med mobilnettet, kan funksjonen benyttes med alle typer mobiltelefoner og tilkoblede IP-apparater. SmartCall kan derfor også kjøres i Citrix/terminalservermiljøer.

Med SmartCall installert på din PC, kan klikk og ring utføres på tre måter:

 1. Du kan klikke et telefonnummer på nettsider eller programvare som støtter telefonlink (URL tel-protokoll). Slike linker er ofte markert med et telefonsymbol, eller at telefonummeret er underlinjert.
 2. Du kan merke hvilket som helst telefonnummer uten telefonlink og trykke en tastaturkombinasjon. Kombinasjonen Ctrl+F9 er standard, men kan endres.
 3. Du kan klikke på SmartCall ikonet og velge funksjonen "Start ny samtale" for å skrive inn et vilkårlig nummer du vil ringe.

Forutsetninger

For å kunne benytte klikk og ring funksjonen med din mobil, må ditt mobilabonnement være medlem av Telenor eller Telias mobile bedriftsnett, og dine brukeropplysninger må registreres i SmartCall.

Telenor kunder benytter mobilnummer og MBN passord (send PASSORD til 1999 hvis du trenger nytt passord). For Telia kunder kreves et kostnadsfritt API som kalles C2C, som bestilles av din mobilleverandør, eller av Telia. API-påloggingen som du mottar av Telia, sendes til oss for registrering. Deretter skal du registrere ditt mobilnummer i SmartCall. 

SmartCall klikk og ring i SmartCall medfører ingen ekstrakostnader fra din mobiloperatør. 

 

Aktivere klikk og ring på PC


For at du skal kunne klikke på telefonlinker for å ringe med din mobil må du endre en innstilling på din PC. Dette utføres etter at du har installert SmartCall. 

 

Windows 8 - Windows 10


 1. Klikk på Windows knappen nederst i venstre hjørnet på skjermen (eller på tastaturet ditt)
 2. På Start-menyen (Windows knapp) velger du tannhjulet/INNSTILLINGER 
 3. Velg SYSTEM
 4. Velg APPER
 5. Velg STANDARDAPPER
 6. Nede på høyre side finner du en link: 
  VELG STANDARDAPPER ETTER PROTOKOLL
 7. Bla nedover til du finner TEL protokoll i venstre liste (kan ta litt tid før alle vises)
 8. Klikk på TEL linjen og klikk + Velg Standard eller endre den tjenesten som eventuelt måtte stå der til SmartCall Click to Call
 9. Lukk innstillinger
 10. Omstart av maskin kan være nødvendig

 

Windows 7


 1. Åpne standardprogrammer ved å klikke Start-knappen Bilde av startknappen og deretter Standardprogrammer.
 2. Klikk Knytt en filtype eller protokoll til et program.
 3. Finn/søk protokollen TEL protokoll
 4. Klikk Endre program.
 5. Klikk SmartCall Click to Call
 6. Klikk OK.
 7. Omstart av maskin kan være nødvendig

Kontroller innstillingene i SmartCall

Etter at du utført endringen som beskrevet over anbefaler vi at du åpner SmartCall innstillinger, og går til fanen "Klikk for å ringe" for å sjekke dine innstillinger.